Повечето съвременни смартфони работят под управлението на операционната система Android. Наскоро

...
Повечето съвременни смартфони работят под управлението на операционната система Android. Наскоро
Коментари Харесай

Нова информация за Android от Google

Повечето модерни смарт телефони работят под ръководството на операционната система Android. Наскоро компанията Гугъл ни зарадва със идната версия — Android 9 Pie. Също по този начин бяха предоставени и нови статистически данни, показващи — кои версии на операционната система са конфигурирани върху устройствата на потребителите и за какво Android 9 Pie не участва измежду тях?Google разгласява статистика за разпространяването на другите версии на развиваната от компанията операционна система към края на август 2018 година. Ресурсът gsmarena, базирайки се на developer.android.com, отбелязва, че през тази година се резервира нормалната наклонност — някои по-стари версии на Android превъзхождат по-разпространените.Android Oreo сега се употребява по-често


В съпоставяне с предходните индикатори, делът на 8.0 и 8.1 Орео се е нараснал повече от 2% (от 12,1% до 14.6%). Вероятно повода за това — новите устройства, работещи от кутията под Oreo. Интересно в тази ситуация е да се означи, че делът на Nougat 7.0 и 7.1 остава съвсем същия, макар че, спрямо юли на настоящата година се следи известно понижаване на потреблението на устройствата под ръководство на версия 7.0 и повишаване на броя на смарт телефоните с версия 7.1. Така или другояче, делът на Nougat към момента е огромен и остава 30,8%.
Защо Android 9 Pie не е включен в статистиката?
Гугъл не демонстрира в статистиката версиите на Android, чийто дял е по-малък от 0,1%. Вероятно, точно заради тази причина, версия 9 Pie в статистиката не участва. В края на краищата, доста малко устройства, измежду които са Гугъл Pixel, Essential PH-1 и Sony Xperia XZ3, към този момент работят под ръководството на най-новата версия на най-популярната мобилна операционна система.



Делът на Marshmallow малко е намалял (от 23,5% на 22,7%), а същото се отнася и за Lollipop (от 20,4% до 19,2%). Що се отнася до останалите версии на Android, то забележима разлика сред обособените индикатори през юли и август на 2018 година не се следи, въпреки че, несъмнено, те последователно стават по-малки, в сравнение с преди.
Гугъл разгласява статистика и на екраните в смарт телефоните


Освен това бе оповестено и друго нещо забавно — преди всичко, разработчиците, с помощта на нея, ще могат по-добре да усъвършенстват потребителските интерфейси и софтуерни артикули — статистиката, обвързвана с размера на екрана и тяхната компактност на пикселите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР